Afmetingen

De perfecte ruimte in uw keuken

Tegenwoordig zijn veel keukens geschikt voor inbouwtemperatuur. Hield u het vroeger op een ingebouwde koelkast of vaatwasser. Tegenwoordig vindt u veel meer inbouwapparaat, zoals koffiemachines en wijnkoelkasten. Voor de echte wijnliefhebber kan een mooie inbouw wijnkoelkast dan natuurlijk niet ontbreken.

Het strakke design van een wijnkoelkast past perfect in een strak vormgegeven keuken. Iedere wijnkoelkast heeft een andere afmeting en inhoud. Let voor aanschaf eerst wel op de buitenafmetingen van de wijnklimaatkast en de inbouwnis van uw keuken.

Waar moet ik op letten als ik de wijnklimaatkast ga inbouwen?

Wanneer u kiest voor een inbouw of onderbouw wijnkoelkast, dan is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden.

Juiste nismaten

Let goed op de nismaten van uw keuken en de buitenafmetingen van de wijnkoelkast. De meeste inbouwmodellen hebben afmeting waarbij rekening is gehouden met de standaard nismaten. 

Meet nauwkeurig de hoogte van de nis op. Elke mm telt. Dit is dus de binnenkant van de ruimte waartussen de wijnkoelkast geplaatst gaat worden. 

Een kleine marge is nodig zodat de wijnklimaatkast in de nis geschoven kan worden. Houd bij het opmeten van de diepte rekening met iets extra speling. In verband met ventilatie mag apparatuur niet strak tegen de achterwand aan komen te staan.

 

Wij hebben de afmetingen van onze wijnkoelkasten verdeeld in selecties: 

Breedte <590 mm 

Breedte 590-600 mm

Breedte >600 mm

Hoogte <820 mm

Hoogte 820-830 mm

Hoogte >830 mm

Komt u er niet uit? Of heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt ons bereiken via 085 - 0607547 of info@bomdiahome.nl. U kunt ons ook aanschrijven via de chatfunctie op onze site!

De Wijnkoelkast Specialist