Waarom kiest u voor een wijnkoelkast?

Waarom kiest u voor een wijnkoelkast?

Alle voordelen op één rij

Bent u een echte wijnliefhebber? Dan is een wijnkoelkast écht wat voor u! Wij zullen de voordelen van een wijnkoelkast voor u op één rij zetten. 

1. U kunt uw wijn direct op de juiste temperatuur serveren

Om de smaak van de wijn tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om de wijn op de juiste temperatuur uit te serveren. De wijnkoelkast kunt u instellen op de juiste temperatuur van uw wijn. Omdat de wijn al op de juiste temperatuur wordt bewaard, kunt u de wijn meteen serveren. Met een wijnkoelkast hoef je er dus niet meer aan te denken om de wijn precies op tijd uit de koelkast te halen, in de hoop dat de timing goed was als je er wel aan dacht.

2. Altijd een constante temperatuur

Een constante temperatuur voor wijn is enorm van belang. Een constante temperatuur zorgt ervoor dat de smaak van de wijn veel langer goed blijft en daarnaast kan de wijn een stuk langer bewaard worden. Wijnen die bewaard worden op kamertemperatuur zullen daarnaast snel rijpen, wat ervoor zorgt dat de houdbaarheid verkort wordt. De temperatuur van de wijnkoelkast zal constant blijven en er zullen geen schommelingen plaatsvinden. De wijnkasten van tegenwoordig zijn in staat om de temperatuur continue in de gaten te houden en dus grote schommelingen in temperatuur te voorkomen.

Daarnaast beschikken veel wijnklimaatkasten over verschillende temperatuurzones. Wijnkoelkasten met 2 temperatuurzones zorgen ervoor dat er 2 wijnsoorten tegelijk opgeslagen kunnen worden. Vaak kunnen deze verschillende zones namelijk afzonderlijk en eenvoudig ingesteld worden.

3. Bescherming tegen Uv-straling

Uv-straling, zoals onder andere zonlicht, heeft een slechte invloed op de kwaliteit van de wijn. De Uv-straling is niet goed voor de smaak en de geur en ook de kleur van de wijn zal veranderen. Alle deuren van de wijnkoelkasten zijn daarom voorzien van Uv-filters op de deuren. Deze Uv-filters op de deuren zorgen ervoor dat Uv-straling wordt tegengehouden. Op deze manier worden de opgeslagen wijnen in de wijnkoelkast niet aangetast en blijft de kwaliteit van de wijn perfect.  

4. Geen trillingen 

Wijnkoelkasten zijn zo ontworpen, dat ze lichte trillingen kunnen opvangen. Hierdoor liggen de flessen wijn in alle rust bewaard. Vooral oude wijnen zijn gevoelig voor trillingen.

5. Optimale luchtvochtigheid en luchtcirculatie

Het hebben van een wijnkoelkast zorgt ervoor dat de wijnen in een optimale luchtvochtigheid en luchtcirculatie liggen. In de wijnkoelkasten heerst altijd een luchtvochtigheid van minimaal 65%. Dit zorgt ervoor dat de kurk nooit zal uitdrogen en voorkomt dat er te veel zuurstof bij de wijn komt. Wanneer er te veel zuurstof bij komt, zal de wijn gaan oxideren en zal de smaak en geur van de wijn snel achteruit gaan. Daarnaast zorgt een optimale luchtvochtigheid ervoor dat het etiket van de wijn niet zal loslaten of zelfs na een verloop van tijd gaat schimmelen. Dit zou enorm zonde zijn bij een mooie fles wijn. Tevens kunnen vochtige ruimtes snel muf gaan ruiken. Deze muffe lucht kan na een verloop van tijd doordringen tot in de fles en dit zal de kwaliteit niet ten goede komen.

6. Eyecatcher voor in uw keuken of kantoor

Onze wijnkoelkasten zijn niet alleen praktisch, ze zijn ook nog een eyecather in uw interieur. Of u de kast nou inbouwd of de kast een mooi vrijstaand plekje krijgt. Dat maakt niet uit! Daarnaast hebben verschillende kleuren wijnkoelkasten in ons assortiment. De glazen deur geeft mooi zicht op de wijnflessen. De sfeervolle LED verlichting kan worden ingeschakeld voor een nog mooier zicht op de voorraad. Een wijnkoelkast mag dan ook zeker niet ontbreken in uw interieur!

Een wijnkoelkast kunt u heel eenvoudig op onze site bestellen! Wij hebben een breed assortiment wijnkoelkasten. Vind hier ons assortiment.