Hoe plaatst u een wijnkoelkast?

Hoe plaatst u een wijnkoelkast?

Het assortiment van de Wijnkoelkast Specialist bestaat uit en inbouw en vrijstaande wijnkoelkasten. 

De perfecte ruimte in uw keuken

Tegenwoordig zijn veel keukens geschikt voor inbouwtemperatuur. Hield u het vroeger op een ingebouwde koelkast of vaatwasser. Tegenwoordig vindt u veel meer inbouwapparaat, zoals koffiemachines en wijnkoelkasten. Voor de echte wijnliefhebber kan een mooie inbouw wijnkoelkast dan natuurlijk niet ontbreken.

Het strakke design van een wijnkoelkast past perfect in een strak vormgegeven keuken. Op onze pagina Inbouw wijnkoelkasten vindt u verschillende inbouwmodellen. Iedere wijnkoelkast heeft een andere afmeting en inhoud. Let voor aanschaf eerst wel op de buitenafmetingen van de wijnklimaatkast en de inbouwnis van uw keuken.

Waar moet ik op letten als ik de wijnklimaatkast ga inbouwen?

Wanneer u kiest voor een inbouw wijnklimaatkast, dan is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden.

Juiste nismaten

Let goed op de nismaten van uw keuken en de buitenafmetingen van de wijnkoelkast. De meeste inbouwmodellen hebben afmeting waarbij rekening is gehouden met de standaard nismaten. 

Meet nauwkeurig de hoogte van de nis op. Elke mm telt. Dit is dus de binnenkant van de ruimte waartussen de wijnkoelkast geplaatst gaat worden. 

Een kleine marge is nodig zodat de wijnklimaatkast in de nis geschoven kan worden. Houd bij het opmeten van de diepte rekening met iets extra speling. In verband met ventilatie mag apparatuur niet strak tegen de achterwand aan komen te staan.

De passende inbouw wijnkoelkast zoeken

Nu de nismaten bekend zijn kunt u op onze productpagina inbouw wijnkoelkasten de passende modellen vinden. Bij alle inbouw wijnkoelkasten vindt u een tekening met daarop de nismaten en buitenafmeting. Lees dit goed door.

Stroomvoorziening

Zorg ervoor dat de wijnkoelkast aan de achterzijde aangesloten kan worden op het stroomnetwerk.

Warmteafvoer voorzijde

Het luchtrooster voor warmteafvoer bevindt zich aan de voorzijde (onderkant) van de wijnkoelkast Het is dus belangrijk dat deze niet afgedekt wordt. of dat de plint ook wordt voorzien van een rooster.

Koude luchtaanvoer achterzijde

De wijnklimaatkast heeft verse luchttoevoer nodig aan de achterzijde om de wijnkoelkast goed te laten koelen. Dit houdt in dat aan de achterzijde ALTIJD een toevoer nodig is van verse lucht. Wordt de wijnklimaatkast volledig ingebouwd zonder de mogelijkheid van aanvoer van verse lucht, dan kan de compressor in korte tijd oververhit raken. Reken altijd met een ruimte van 200 cm2 verse lucht aan de achterzijde.