Hoe kies ik de wijnkoelkast die het best bij mij past?

Hoe kies ik de wijnkoelkast die het best bij mij past?

Hoe kies ik de wijnkoelkast die het best bij mij past?

Dit is een vraag die wij vaak krijgen! Als u interesse heeft in een wijnkoelkast is het goed om vooraf te kijken hoeveel ruimte u heeft en hoeveel wijn u wilt bewaren. 

Inbouw of onderbouw wijnkoelkast

Heeft u plaats in uw keuken om een wijnkoelkast te plaatsen? Dan kiest de klant vaak voor een inbouw of onderbouw wijnkoelkast. Deze wijnkoelkasten bouwt u netjes in in uw keuken, maar de flessen wijn blijven zichtbaar door het UV-glas. 

Let goed op de nismaten van uw keuken en de buitenafmetingen van de wijnkoelkast. De meeste inbouwmodellen hebben afmeting waarbij rekening is gehouden met de standaard nismaten. 

Blog: Hoe plaatst u een wijnkoelkast?

Vrijstaande wijnkoelkast

Wilt u veel wijn bewaren of heeft u geen ruimte in uw keuken dan kunt u kiezen voor een vrijstaande wijnkoelkast. Vrijstaande wijnkoelkasten zijn er in verschillende maten. Wij hebben mini wijnkoelkasten in ons assortiment maar ook grote vrijstaande wijnkoelkasten. 

Temperatuurzones

Onze wijnkoelkasten bestaan uit verschillende maten. De temperatuur van de wijnkoelkasten kan aangepast worden van 5 tot 18 graden. Dit is afhankelijk van de soort wijn die je wilt bewaren. Het is goed om vooraf te bedenken hoeveel wijn u op wilt slaan. Wijnsoorten hebben een andere serveertemperatuur. Wilt u 1 soort wijn opslaan dan kiest u voor een wijnkoelkast met 1 temperatuurzone. Bent u een wijnliefhebber van verschillende wijnen dan is een wijnkoelkast met 2 temperatuurzones ideaal. 

Merken

Ons assortiment bestaat uit verschillende merken. Op dit moment zijn dat, Vinata, Climadiff, Temptech en Climata. Deze merken hebben hun eigen stijl. Vinata, Climadiff en Temptech hebben een garantietermijn van 2 jaar op de wijnkoelkasten. De wijnkoelkasten van Climata hebben een garantietermijn van 1 jaar. 

Een aantal modellen hebben meerdere kleuropties. Welke kleur past goed bij uw interieur en keuken?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!